Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

Alpe Adria hitropotezni 2014 - Večino prvih mest zasedli člani ŠK Ig

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria 2014 (7.9.2014) , kjer je nastopilo 15 članskih ekip, nastopil kar z dvema ekipami.

Sicer tradicionalen turnir je avstrijski klub iz Bistrice ob Dravi (SK Feistritz-Paternion) v letošnjem letu priredil v spomin na Vesno Rožič.

ŠK Ig 1 (Jure borišek, Jelen Igor, Tim Janželj, Lara Janželj) je ponovno osvojil prvo mesto, presenetljivo pa se je na drugo mesto povzpel ŠK Ig 2 (Domen Hiti, Jaka Čop,  Nejc Župec, Miha Jelen). V postavah naših ekip so prevladovali predvsem mladinci, ki so se tako tudi pripravljali za nastop v prvi ligi zahod in seveda za nastop na državnem mladinskem prvenstvu 2015.

Popoldan so naši igralci na posamičnem hitropoteznem tekmovanju, kjer je igralo 49 igralcev, dosegli visoke uvrstitve. V članskem tekmovanju je prvo mesto osvojili Igor Jelen, drugi je bil Domen Hiti in tretji  Tim Janželj. Lara Janželj je bila najboljša ženska in je osvojila sedmo mesto, Nejc Župec je osvojil 12., Jaka Čop 23., Miha Jelen pa 31. mesto.  V mladinskem tekmovanju do 16 let  je zmagala Lara Janželj. Treba je povedati, da so vsi igrali v članski konkurenci, kjer je za mladince konkurenca precej močna.


Adrijan Rožič

Predsednik ŠK Ig

 

Pasica