Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

ŠK Ig je napredoval v državno člansko ligo

Šahovski klub Ig je letos v članski konkurenci nastopal v višji ligi kot predhodno leto, v 1. članski ligi zahod. Zmagovalec te lige se uvrsti v najvišjo ligo – to je državna članska liga, kjer nastopa 10 najboljših ekip.

Tekmovanje prve članske lige zahod je potekalo v Ljubljani v treh vikendih med 31.9.2014 in 26.10.2014. Tekmovalo je 10 klubskih ekip iz zahodnega dela Slovenije. ŠK Ig si je postavil za cilj doseči čim višjo uvrstitev oziroma uvrstitev med prve tri. Že po nekaj odigranih kolih pa je postalo jasno, da je ekipa sposobna poseči po najvišjem mestu. Jedro ekipe sestavljajo naši mladinci, ki so že v kadetski in absolutni mladinski kategoriji večkrat zaporedoma osvojili naslov državnega prvaka. V letošnjem letu pa se je klub okrepil z mednarodnim mojstrom iz Iške vasi, Igorjem Jelenom. Igor je na prvi deski suvereno osvojil 8 točk in pol iz 9 kol. Torej je oddal le en remi. Odlično so igrali še Domen Hiti, Samo Rožič in Lara Janželj, ki so krepko izboljšali svoje ratinške točke. Tim Janželj in Adrijan Rožič sva igrala v okviru svojega ratinga. Ko je bilo treba, sta v ekipo vskočila še Jan in Nejc Župec.

ŠK Ig je torej s šestimi točkami naskoka prepričljivo zmagal v prvi članski ligi Slovenije zahod in se uvrstil med 10 najboljših članskih ekip Slovenije v elitno Državno člansko ligo Slovenije.

V Sloveniji je registriranih 93 šahovskih klubov in nastop v Državni članski ligi Slovenije je nastop med desetimi najbolj kakovostnimi ekipami. To se ekipe, v katerih igrajo slovenski velemojstri, klubi z višjim proračunom pa za nastop v ligi angažirajo tudi tuje velemojstre. ŠK Ig se bo za nastop pripravil po svojih najboljših močeh.

Šk Ig: Lara Janželj, Adrijan rožič, Domen Hiti, Igor Jelen, Tim Janželj, Nejc Župec


Adrijan Rožič

Predsednik ŠK Ig

 

Pasica