Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria blestel, v drugi članski ligi zahod je osvojil odlično drugo mesto

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria, kjer je nastopilo 22 članskih ekip, nastopil kar s tremi ekipami. ŠK Ig 1 (Jelen Igor, Rožič Vesna, Janželj Tim, Rožič Samo) je ponovno osvojil prvo mesto, ŠK Ig 2 (Hiti Domen, Župec Jan, Rožič Adrijan, Župec Nejc) je bil presenetljivo drugi in ŠK Ig 3 (Janželj Lara, Čop Jaka, Jelen Miha, Čop Maruša) je zasedel odlično 10. mesto. V postavah naših ekip so prevladovali predvsem mladinci, ki so se tako tudi pripravljali za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu v Maribor 2012 in seveda za nastop na državnem mladinskem prvenstvu 2013.

Popoldan so naši igralci na posamičnem hitropoteznem tekmovanju dosegli visoke uvrstitve. V članskem tekmovanju je prvo mesto osvojil Samo Rožič, Igor Jelen je bil drugi, Tim Janželj četrti, Jan Župec sedmi, Domen Hiti osmi in Nejc Župec enajsti. V mladinskem tekmovanju do 16 let je zmagala naša Lara Janželj, Jaka Čop je bil drugi, Miha Jelen je bil četrti in Maruša Čop osma.

ŠK Ig v Avsriji : Jan, Jaka, Lara, Domen, Maruša, Adrijan, Miha, Tim, Nejc, Vesna, Samo, Igor

Šahovski klub Ig je letos prvič nastopil v drugi članski ligi zahod in zasedel odlično drugo mesto. Odlično so igrali naši mladinci Tim, Samo, Domen in Jan. V prvo ligo se je uvrstila ekipa Kopra in sedaj čakamo ali bodo tudi nas povabili v prvo ligo, ker za to možnost obstajajo realni pogoji.

 

Pasica