Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

ŠK Ig prvak Slovenije že drugič zapored v najžlahtnejši mladinski konkurenci do 20 let

Na Pohorju se je v najbolj vročem času letošnjega poletja odvijala Državna mladinska liga Slovenije 2011 v ekipnem šahu. Zaradi višje nadmorske višine je bila temperatura nekoliko nižja, so jo pa vsekakor dvignili napeti dvoboji. Nastopilo je 8 najboljših ekip Slovenije. ŠK Ig je po lani osvojenem naslovu državnih ekipnih mladinskih prvakov letos potrdil svojo moč in obranil naslov prvaka na letošnjem Državnem prvenstvu.

Prvenstvo je potekalo kot mrtvi tek med ŠK Ig in ŠK Komenda, ki sta vzporedno vodila do zadnjega kroga z enakim številom točk. Zadnji krog, ki je odločil o prvaku, je bil še posebej napet, saj sta se tekmeca ŠK Ig in ŠK Komenda pomerila v neposrednem dvoboju. Prvo zmago za ŠK Ig je dosegel Jan Župec in sodnik g. Poglajen, ki je tudi predsednik ŠK Komenda, je zahteval, da se kot spremljevalec ekipe odstranim iz igralnih prostorov, češ da sem preglasen. Tako sem nadaljevanje dvoboja spremljal preko računalnika v hotelu in po naši naslednji zmagi, ki jo je dosegel Domen Hiti smo povedli 2 proti 0, kar je pomenilo tudi končno zmago. Slavje se je lahko začelo!

Ista ekipa ŠK Ig ni igrala vsa kola, ker je moral Samo Rožič na zaključni maturanski izlet, Tim Janželj pa je ob začetku tekmovanja ravno zaključeval nastop na turnirju v Luciji. Ekipi se je pridružil Jan Župec, ki je z odlično igro na zadnji deski dosegel vse možne točke. Ekipa je skupaj dosegla 16 točk:
1. deska Samo Rožič 1,5 točke iz 4 kol,
2. deska Tim Janželj 4 točke iz 5 kol,
3. deska Domen Hiti 5,5 točk iz 7 kol,
4. deska Jan Župec 5 točk iz 5 kol.

Vsekakor smo ponovili velik lanski uspeh in lahko govorimo, da imamo zlato generacijo, ki bo vzgled še več let mnogim mladim šahistom Iga.

Adrijan Rožič
Predsednik ŠK Ig
 

Pasica