Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

Nastop za domačo reprezentanco in uspeh na domačem terenu

Nismo se še dobro odpočili od tekmovanj, na katerih smo avgusta, septembra in oktobra dosegli odlične rezultate (mladinski ekipni naslov, najvišja mesta na pospešenih in hitropoteznih prvenstvih, zmaga ekipe na Alpe-Adria v Avstriji), ko je Šahovska zveza Slovenije kar dva naša člana – Tima Janžlja in Domna Hitija - povabila v reprezentanco do 16 let za nastop na mladinski olimpijadi v Turčiji. Nastop za državno reprezentanco je posebna čast in motiv. Tak nastop pa je tudi pomemben pri pridobivanju izkušenj za prihodnje nastope na največjih tekmovanjih. Tako se je Slovenija prvič udeležila mladinske olimpiade, ki je potekala v  mestu Burdur od 26. novembra do 5. decembra 2010. Polovico ekipe je »prispeval« ŠK Ig, postava reprezentance je bila: 1. Žan Tomazini (iz ŠK Impol Slovenska Bistrica), 2. Tim Janželj (iz ŠK Ig), 3. Domen Hiti (iz ŠK Ig) in 4. Klemen Janžekovič (iz ŠD Tehcenter Ptuj). Njihov trener na olimpijadi je bil Martin Kodrič. Slovenija je zasedla 14. mesto med 22 ekipami, Tim in Domen sta častno zastopala naše barve in si izboljšala ratinške točke.

Slavnostni mimohod slovenske reprezentance (z leve): Žan Tomazini, Martin Kodrič (trener), Klemen Janžekovič, Tim Janželj in Domen Hiti

Medtem ko sta se Tim in Domen borila s konkurenco iz šahovsko močnih držav, so ostali člani kluba kronali tradicionalno udeležbo v Osrednjeslovenski super ligi (kjer smo sicer zasedli 5. mesto), z nastopom na zaključnem turnirju v Komendi. Okrepljeni z Vesno Rožič smo Jan Župec ter Samo in Adrijan Rožič zmagali v konkurenci 20 ekip.


 

Pasica