Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Domov

Turnir Šahovskega kluba Ig v Medgeneracijskem centru Ig

Šahovski klub Ig je organiziral šahovski turnir v soboto 17. januarja 2009. Turnir je bil prvič organiziran v Medgeneracijskem centru Ig na Troštovi ulici 5 na Igu. Turnirja se je udeležilo štirinajst mladih šahistk in šahistov z Občine Ig. Na turnir se je predhodno prijavilo pet šahistov več, vendar so rahlo zboleli. Vsi udeleženci turnirja so člani Šahovskega kluba Ig. Igralo se je sedem kol. Igralni čas je bil 10 minut plus 5 sekund na potezo na vsakega igralca oz. igralko. Nastopili so mladi igralci in igralke, ki so rojeni leta 1989 in mlajši. V novih prostorih Medgeneracijskega centra Ig je prostora za trideset igralcev, ki bi odigrali šahovski turnir.

Najmlajši šahist na turnirju je bil star komaj šest let. Za nagrado je dobil čokolado. Najmlajša udeleženka pa si je prislužila celo medaljo. Želimo namreč vzpodbuditi najmlajše, da bi se s čim večjim veseljem ukvarjali s kraljevsko igro. Prav tako je čokolado prejel šahist, ki je dosegel najboljši rezultat med tekmovalci, ki imajo rating Ro60 1500.

Veseli nas, da je v Šahovskem klubu Ig toliko najmlajših šahistov, ki jih veseli šahovska igra. Med slovenskimi šahovskimi klubi je ŠK Ig klub, ki ima največje število na novo vpisanih najmlajših šahistov.

Medalje so dobila najboljša tri dekleta. Prav tako so dobili medalje najboljši trije med fanti na turnirju. Absolutni zmagovalec turnirja je prejel za nagrado tudi USB ključ. Dvoboji na turnirju so bili zelo zanimivi tako med starejšimi, kot med najmlajšimi igralci. Pri najmlajših je bil že zelo velik dosežek, da so otroci zdržali celoten turnir in odigrali sedem partij šaha. Za mlajše šahiste je bil izziv igrati turnir s trikratnimi kadetskimi državnimi prvaki. Nenazadnje so na turnirju igrali trije šahovski prvokategorniki in en mojstrski kandidat.

Naslednji podoben turnir šahovskega kluba Ig bo predvidoma 14. februarja 2009 ob 9.30 uri v Medgeneracijskem centru Ig. Na ta turnir so vljudno vabljeni vsi mladi šahisti in šahistke, ki so rojeni leta 1989 in mlajši, ki so člani ŠK Ig ali stanujejo v Občini Ig.

Šahovski klub Ig bo organiziral tudi tradicionalni šahovski turnir, ki je organiziran v sklopu prireditev v počastitev praznika Občine Ig. Turnir bo predvidoma v nedeljo, 22. marca 2008 ob 10. uri v športni dvorani na Igu. Na vseh šestih preteklih turnirjih je vsako leto igralo več kot 110 mladih šahistov. Tudi letos pričakujemo okrog 120 mladih šahistov iz celotne Slovenije. Več o tem turnirju in preteklih turnirjih na Igu je objavljeno na spletni strani Šahovske zveze Slovenije: http://www.sah-zveza.si/.

Vsi ljubitelji šaha torej vljudno vabljeni na: 7. MLADINSKI ŠAHOVSKI TURNIR IG 2009.

Franc Župec, podpredsednik ŠK Ig

 

Pasica