Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Alpe Adria hitropotezni 2014 - Večino prvih mest zasedli člani ŠK Ig

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria 2014 (7.9.2014) , kjer je nastopilo 15 članskih ekip, nastopil kar z dvema ekipami.

Sicer tradicionalen turnir je avstrijski klub iz Bistrice ob Dravi (SK Feistritz-Paternion) v letošnjem letu priredil v spomin na Vesno Rožič.

ŠK Ig 1 (Jure borišek, Jelen Igor, Tim Janželj, Lara Janželj) je ponovno osvojil prvo mesto, presenetljivo pa se je na drugo mesto povzpel ŠK Ig 2 (Domen Hiti, Jaka Čop,  Nejc Župec, Miha Jelen). V postavah naših ekip so prevladovali predvsem mladinci, ki so se tako tudi pripravljali za nastop v prvi ligi zahod in seveda za nastop na državnem mladinskem prvenstvu 2015.

Več ...
 

Domen Hiti mladinski prvak Slovenije do 20 let, ŠK Ig drugi v državni mladinski ligi do 20 let

Državna prvenstva v šahu se že tradicionalno odvijajo v poletnih mesecih. Na njih nismo manjkali niti ižanski šahisti. Mladinskega prvenstva do 20 let, ki se je odvijalo v Šmarjeških Toplicah med 24. in 30. junijem so se udeležili trije mladinci, članskega prvenstva, ki je potekalo v Ljubljani med 4. in 12. julijem, 4 šahisti, prav tako pa smo igrali v državni mladinski ligi na Bledu konec avgusta, kjer smo tudi branili državni naslov.

Več ...
 

1. memorialni turnir Vesne Rožič

V začetku junija smo se zbrali šahisti iz vse Slovenije in zamejstva v spomin prezgodaj preminule mednarodne mojstrice in slovenske reprezentantke Vesne Rožič. Vesna je v slovenskem šahu pustila zelo velik pečat. Bila je večkratna državna prvakinja v mladinskih konkurencah, uspehe na državni ravni pa nadaljevala tudi v članski konkurenci z osvojitvijo naslova državne članske prvakinje v letih 2007 in 2010. Slovenijo je zastopala tako v posamičnih konkurencah kot tudi na reprezentančnih misijah. Največja posamična uspeha sta zagotovo 7. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu med dekleti do 12 let in 4. mesto na evropskem mladinskem prvenstvu med dekleti do 18 let. Za reprezentanco je igrala na več evropskih in svetovnih prvenstvih, ter šahovskih olimpijadah in Mitropa pokalu, začenši z letom 2002, ko je igrala na olimpijadi z vsega 15 leti.

Več ...
 

Novoletno voščilo ŠK Ig

Več ...
 

Razpis za 12. mladinski šahovski turnir Ig 2014

Več ...
 

Mladinski šahovski turnir Ig 2013 - rezultati

Rezultate turnirja lahko najdete tukaj.

 


img_1233350548_170_sm.jpg

Donatorji

Pasica
Pasica

Pasica