Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

9. mladinski šahovski turnir Ig 2011

V nedeljo 20. marca 2011 so se na Igu ponovno zbrali mladi šahisti iz cele Slovenije, da bi se pomerili na devetem mladinskem turnirju v pospešenem tempu. Vsak igralec je imel 15 minut časa za partijo. Igralo se je v dveh skupinah: stari do 8 let (37 udeležencev) in šahisti do 20 let (161 udeležencev). Skupaj je torej igralo 198 šahistov, kar je 52 več kot lani. Na koncu se je določilo zmagovalce v starostnih skupinah do 8,10, 12, 14, 16, 18 in 20 let - ločeno za dekleta in fante. Moram povedati, da tako visoke udeležbe nismo pričakovali, je pa vsekakor odraz odlične organizacije turnirjev v preteklih letih.
Več ...
 

Državno mladinsko prventvo - Rogaška Slatina 2011

V Rogaški Slatini se je  končalo 18. mladinsko državno prvenstvo v šahu, kjer je nastopilo več kot 200 šahistk in šahistov. ŠK Ig je na letošnjem Državnem prvenstvu mladinskih kategorij, ki je bilo v prijetnem okolju zdravilišča v Rogaški Slatini, nastopil z  enajstimi udeleženci in kar trije so se kvalificirala na svetovno oziroma evropsko prvenstvo, pet tekmovalcev je osvojilo medalje, kar je ponovno eden največjih uspehov v zgodovini ŠK Ig.
Več ...
 

Razpis ciklusa 4ih turnirjev ŠK Ig

ŠK Ig vabi na 1. turnir ciklusa 4ih turnirjev, ki bo v soboto, 26.3.2011, v Medgeneracijskem centru Ig. Sledili bodo še trije turnirji, predvidoma enkrat mesečno in sicer aprila, maja ter junija. Podrobnejše informacije so na voljo v razpisu.

 

Naši šahisti so v avstrijskem Veldnu zmagali na turnirju Alpe Adria

Mladi šahisti Šahovskega kluba Ig so zmagali na tradicionalnem 23. mladinskem šahovskem turnirju Alpe-Jadran 2010 v kategoriji do 20 let. Turnir je potekal v Vrbi ob Vrbskem jezeru v Avstriji med 12. in 14. Oktobrom 2010, sodelovalo pa je 10 ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.
Več ...
 

Nastop za domačo reprezentanco in uspeh na domačem terenu

Nismo se še dobro odpočili od tekmovanj, na katerih smo avgusta, septembra in oktobra dosegli odlične rezultate (mladinski ekipni naslov, najvišja mesta na pospešenih in hitropoteznih prvenstvih, zmaga ekipe na Alpe-Adria v Avstriji), ko je Šahovska zveza Slovenije kar dva naša člana – Tima Janžlja in Domna Hitija - povabila v reprezentanco do 16 let za nastop na mladinski olimpijadi v Turčiji. Nastop za državno reprezentanco je posebna čast in motiv. Tak nastop pa je tudi pomemben pri pridobivanju izkušenj za prihodnje nastope na največjih tekmovanjih. Tako se je Slovenija prvič udeležila mladinske olimpiade, ki je potekala v  mestu Burdur od 26. novembra do 5. decembra 2010. Polovico ekipe je »prispeval« ŠK Ig, postava reprezentance je bila: 1. Žan Tomazini (iz ŠK Impol Slovenska Bistrica), 2. Tim Janželj (iz ŠK Ig), 3. Domen Hiti (iz ŠK Ig) in 4. Klemen Janžekovič (iz ŠD Tehcenter Ptuj). Njihov trener na olimpijadi je bil Martin Kodrič. Slovenija je zasedla 14. mesto med 22 ekipami, Tim in Domen sta častno zastopala naše barve in si izboljšala ratinške točke.
Več ...
 

Turnir Šahovskega kluba Ig v Medgeneracijskem centru Ig

Šahovski klub Ig je organiziral šahovski turnir v soboto 17. januarja 2009. Turnir je bil prvič organiziran v Medgeneracijskem centru Ig na Troštovi ulici 5 na Igu. Turnirja se je udeležilo štirinajst mladih šahistk in šahistov z Občine Ig. Na turnir se je predhodno prijavilo pet šahistov več, vendar so rahlo zboleli. Vsi udeleženci turnirja so člani Šahovskega kluba Ig. Igralo se je sedem kol. Igralni čas je bil 10 minut plus 5 sekund na potezo na vsakega igralca oz. igralko. Nastopili so mladi igralci in igralke, ki so rojeni leta 1989 in mlajši. V novih prostorih Medgeneracijskega centra Ig je prostora za trideset igralcev, ki bi odigrali šahovski turnir.

Več ...
 


img_1233350548_170_sm.jpg

Donatorji

Pasica
Pasica

Pasica