Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Ižanski šahisti ŠK Ig so v avstrijskem Veldnu ponovno zmagali na turnirju Alpe Adria

Mladi šahisti Šahovskega kluba Ig so zmagali tudi na letošnjem, 24. mladinskem šahovskem turnirju Alpe-Jadran 2011 v kategoriji do 20let. Turnir je potekal v Vrbi ob Vrbskem jezeru v Avstriji med 18. in 20. oktobrom 2011, sodelovalo pa je 9 ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Že prvi dan se je ekipa pomerila z dvema naslednjima najmočnejšima ekipama in obe prepričljivo premagala. V nadaljevanju turnirja je prevzela vodstvo na lestvici in že pred zadnjim krogom je bilo jasno, da končne zmage ne more več nihče preprečiti. V ekipi so bili uspešni vsi igralci, zaradi odsotnosti Sama Rožiča, ki je bil na šolski ekskurziji v bližini na avstrijskem Koroškem, je nekaj kol odlično igrala tudi Lara Janželj.

Več ...
 

Alpe Adria 2011 - hitropotezni turnir v Avstriji

V nedeljo 18. septembra 2011 je v Avstriji (Feistritz Paternion) potekal turnir v hitropoteznem šahu, dopoldan moštveno, popoldan posamično tekmovanje.

Dopoldan se je v hitropoteznem šahu (vsak igralec ima na voljo 5 minut) pomerilo 15 ekip (večina iz Avstrije). Z dobro igro je ekipa ŠK Ig 1: Vesna Rožič, Jan Župec, Domen Hiti, Adrijan Rožič osvojila tretje mesto. Poznalo se nam je, da sta nam manjkala dva odlična igralca Samo Rožič in Tim Janželj, saj smo z njima lani osvojili prvo mesto. Naša druga ekipa ŠK Ig 2 je osvojila odlično osmo mesto. V tej ekipi so igrali predvsem zelo mladi igralci. Ekipa je igrala v postavi: Igor Jelen, Jaka Čop, Miha Jelen in Maruša Čop.
Več ...
 

ŠK Ig prvak Slovenije že drugič zapored v najžlahtnejši mladinski konkurenci do 20 let

Na Pohorju se je v najbolj vročem času letošnjega poletja odvijala Državna mladinska liga Slovenije 2011 v ekipnem šahu. Zaradi višje nadmorske višine je bila temperatura nekoliko nižja, so jo pa vsekakor dvignili napeti dvoboji. Nastopilo je 8 najboljših ekip Slovenije. ŠK Ig je po lani osvojenem naslovu državnih ekipnih mladinskih prvakov letos potrdil svojo moč in obranil naslov prvaka na letošnjem Državnem prvenstvu.
Več ...
 

Ciklus 4ih turnirjev, rezultati 2. turnirja

Odigrali smo 2. turnir ciklusa 4ih turnirjev ŠK Ig za leto 2011. Zmagal je Žan Bergant. Ogledate si lahko rezultate turnirja, nekaj utrinkov in trenutno stanje v skupnem seštevku po 2. turnirju. Se vidimo na 3. turnirju, ki bo 4.6.2011, več v razpisu.

Rezultati 2. turnirja
Več ...
 

Ižanski šahisti poleti ne počivamo

Ob začetku šolskih počitnic so mladinci ŠK Ig nastopili na absolutnem državnem mladinskem prvenstvu do 20 let. Kot je bilo za pričakovati, so pošteno mešali štrene na vrhu končne razpredelnice 45 udeležencev in na koncu je Tim Janželj osvojil nehvaležno četrto mesto, Samo Rožič pa šesto mesto. Z navedenima uvrstitvama pa sta pridobila status kategoriziranega športnika po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije. Na prvenstvu je nastopil tudi Jan Župec in osvojil 27. mesto, naša najmlajša udeleženca sta bila Jaka Čop (30. mesto) in Miha Jelen. V konkurenci mladink se je dobro odrezala Lara Janželj z osvojenim 4. mestom.
Več ...
 

Ciklus 4ih turnirjev, razpis za 2. in 3. turnir

2. turnir
Vabljeni na 2. turnir, ki bo v soboto, 21.5.2011. Prijavite se lahko preko elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , do petka, 20.5.2011. Več lahko preberete v razpisu.

Točkovanje:
Ciklus sestavljajo štirje turnirji. Vsak turnir prinaša točke. Najboljši trije v skupnem seštevku prejmejo medalje. Točkovni sistem: 25, 20, 15, 10, 8, 6, 5, 3, 2, 1.
Več ...
 


img_1233350547_215.jpg

Donatorji

Pasica
Pasica

Pasica