Šahovski klub Ig

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk

Razpis za 11. mladinski šahovski turnir Ig 2013

Rekviziti: vsak zagotovi šahovsko uro.

Program tekmovanja

  • Potrditev prijav in plačilo prijavnine od 9:00 do 9:45 ure.
  • Otvoritev in pričetek turnirja ob 10:00 uri.
  • Malica bo predvidoma po 3. kolu.
  • Podelitev pokalov in medalj bo po 7. kolu za najmlajše igralce/-ke kategorije '8' oz. po 9. kolu za vse ostale.
  • Zaključek tekmovanja po 9. kolu predvidoma po 16. uri.
Več ...
 

V Mariboru med najboljšimi nastopili tudi naši najboljši mladinci

V Mariboru se je končalo svetovno mladinsko prvenstvo v šahu. V mesto pod Pohorje je prišlo 1.600 šahistov iz 90 držav. Naslove prvakinj in prvakov so si zagotovili tekmovalci v 12 kategorijah.

Svetovno mladinsko šahovsko prvenstvo je potekalo od 7. do 19. novembra. Med sodelujočimi na tekmovanju je bilo tudi rekordno število slovenskih šahistov in to 149. Iz Šahovskega kluba Ig so na tekmovanju nastopili štirje mladi šahisti, njihovi rezultati so predstavljeni v naslednji tabeli:

Več ...
 

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria blestel, v drugi članski ligi zahod je osvojil odlično drugo mesto

Šahovski klub Ig je na letošnjem hitropoteznem tekmovanju Alpe Adria, kjer je nastopilo 22 članskih ekip, nastopil kar s tremi ekipami. ŠK Ig 1 (Jelen Igor, Rožič Vesna, Janželj Tim, Rožič Samo) je ponovno osvojil prvo mesto, ŠK Ig 2 (Hiti Domen, Župec Jan, Rožič Adrijan, Župec Nejc) je bil presenetljivo drugi in ŠK Ig 3 (Janželj Lara, Čop Jaka, Jelen Miha, Čop Maruša) je zasedel odlično 10. mesto. V postavah naših ekip so prevladovali predvsem mladinci, ki so se tako tudi pripravljali za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu v Maribor 2012 in seveda za nastop na državnem mladinskem prvenstvu 2013.

Več ...
 

Posamično šahovsko državno prvenstvo mladih 2012

Debeli rtič, 18.-24. februar 2012

Državno prvenstvo v počasnem šahu

Na Debelem rtiču se je  končano 19. mladinsko državno prvenstvo v šahu, kjer je nastopilo več kot 200 šahistk in šahistov. ŠK Ig je na letošnjem Državnem prvenstvu mladinskih kategorij, ki je bilo v prijetnem okolju ob slovenskem morju, nastopil z  osmimi  udeleženci in kar dva sta se kvalificirala na svetovno oziroma evropsko prvenstvo, kar je lep uspeh za mali šahovski klub ŠK Ig.

Več ...
 

10. jubilejni mladinski šahovski turnir Ig 2012

V nedeljo, 25. marca 2012, je športna dvorana v osnovni šoli Ig ponovno gostila mlade šahiste iz vseh koncev naše države. Udeležili so se jubilejnega, 10. mladinskega turnirja v pospešenem šahu. Vsak igralec je imel 15 minut časa za partijo. Igrali se je v dveh starostnih skupinah: v starostni skupini do 8 let (39 udeležencev) in  do 20 let (142 udeležencev). Skupaj je torej igralo 181 šahistov, kar je nekoliko manj kot lani. Ob upoštevanju krize, ki je prizadela vsa področja našega življenja, pa smo bili organizatorji prijetno presenečeni, saj tolikšne udeležbe letos nismo pričakovali.

Več ...
 

Ižanski šahisti uspešno zaključili leto 2011

Za ižanskimi šahisti, večinoma združenimi v ŠK Ig, je uspešno leto. Ob ponovni osvojitvi naslova državnih mladinskih ekipnih prvakov, ponovni osvojitvi prvega mesta na mednarodnem mladinskem turnirju Alpe-Adria v Avstriji, 12. mestu mešane ekipe na festivalu iger v čeških Pardubicah ter uspešnih nastopih posameznikov (Tim Janželj se je kvalificiral in nastopil na Evropskem mladinskem prvenstvu fantov do 18 let v Bolgariji, Samo Rožič pa je kot član mladinske reprezentance zastopal barve Slovenije na Evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu v Romuniji), so ekipa in posamezniki dosegli nekaj odmevnih rezultatov tudi v novembru in decembru preteklega leta.
Več ...
 


img_1233350546_824.jpg

Donatorji

Pasica
Pasica

Pasica